Blogipostauksen jakaminen sosiaalisessa mediassa on tärkeää, näillä kahdella vinkillä saat enemmän näkyvyyttä.

Miten blogipostaus jaetaan sosiaalisessa mediassa?

Blogipostauksen julkistamisen jälkeen jaat sen tietenkin sosiaalisessa mediassa. Jaa postaukset eri paikkoihin eri aikaan ja vähän eri tavalla.

Blogipostauksen jakaminen sosiaalisessa mediassa on tärkeää, näillä kahdella vinkillä saat enemmän näkyvyyttä.

 

Hajauta somejaot

Postausta ei kannata jakaa joka paikkaan tasan samaan aikaan. Tavoitat huomattavasti enemmän ihmisiä kun postailet someen pitkin päivää. Jos kuulut Facebookissa useisiin ryhmiin, postaa niihin parin tunnin välein.
Twiittaa useamman kerran. Voit jakaa postauksesi Twitteriin postauspäivänä ihan hyvin kolmekin kertaa ja muutaman kerran tulevienkin päivien aikana.
Instagramissa ja Snapchatissa voisit mainostaa postausta jo etukäteen.
Sen lisäksi, että näin useammalla seuraajalla on mahdollisuus nähdä postauksesi, et ärsytä ketään lähettämällä samaa ilmoitusta joka kanavan kautta samaan aikaan.

Kirjoita jakoihin kunnollinen kuvaus

Kirjoita jokaiseen jakoon mukaan teksti, älä jaa pelkää linkkiä. Tai edes lyhyttä tiedotetta, jossa todetaan ykskantaan, että uusi postaus, lue blogista. Se on aika blääh.
Kirjoita lyhyt, henkilökohtaiselta tuntuva viesti, joka houkuttaa lukemaan lisää.

“Pistin aamulla kaurapuuroon kermavaahtoa ja suklaata. Oletko sä kokeillut erikoisia yhdistelmiä puurossa? Käy blogista lukemassa mitä meillä tästä tykättiin.”

Esimerkki puhuu seuraajalle suoraan ja kehottaa toimimaan.

Copy-paste ei ole blogipostausten jakamisessa ystävä. Kirjoita kaikkiin jakoihin vähän erilainen saate. Facebook-sivusi on uskollinen yhteisö kun taas useat ryhmät ovat enempikin lukulistoja, joissa on vielä tärkeämpää saada ihmiset kiinnostumaan postauksen sisällöstä kuin osallistumaan. Twiittaa joka kerta mahdollisimman eri tekstillä.
Twitterissä merkkimäärä on rajattu, mutta muualla voi mielellään olla vähän monisanaisempi.

Käytä kuvia. Kuvalliset postaukset sosiaalisessa mediassa toimivat jopa 80 % paremmin kuin pelkkä teksti. Canva.comilla on helppoa tehdä sopivat kuvat eri medioihin.

Jottei koko päivä mene somessa sopivaa postausaikaa kytätessä, ajasta postaukset etukäteen. Tutki analyysitietoista koska seuraajasi  ovat aktiivisimmillaan ja postaa juuri silloin.

Lue myös: Miksi perustaa blogi? – 6 hyvää syytä
Lue myös: Blogin perustaminen
Lue myös: Millaista on hyvä blogisisältö?

Osallistu tästä ilmaiselle verkkokurssille.

Similar Posts

2 Comments

  1. Ehkä olen mielipiteitteni kanssa yksin, mutta monissa ryhmissä oleva blogipostausten pakkosyöttö vähän ärsyttää minua. Se ei tunnu hyvien tapojen mukaiselta. Muutoin olen samaa mieltä pointtiesi kanssa.

    1. Et ole yksin. Sitä paitsi postausten jakamiseen tarkoitetuissa ryhmissä on aina jonkun verran päällekkäisiä jäseniä. Siksikin jakaminen niihin eri aikoihin kannattaa, ei ärsytä niin paljoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.