Hyödynnä joulu lukijamäärien kasvattamiseen

Bloggaajan joulu – kasvata lukijamäärääsi joulun avulla

Joulu on monille bloggaajille vuoden parasta aikaa kasvattaa lukija- ja seuraajamääriä. Lue miten saat parhaan hyödyn irti joulun ajasta ilman kiirettä ja stressiä.

Hyödynnä joulu lukijamäärien kasvattamiseen

 

Jos olet ruoka-, leivonta- diy,- käsityö- tai sisustusbloggaaja tai ylipäätään innokas jouluihminen ja se näkyy blogissasikin, niin tämä artikkeli on just sulle.

Joulunalusaika on nimittäin vuoden parhaita aikoja kasvulle.

Joulun odotus saa jokaisen vähänkin jouluihmisen liikkeelle hyvissä ajoin etsimään ideoita ja suunnittelemaan tulevaa. Ideoita haetaan luonnollisesti netistä, ja on varsin todennäköistä, että näistä ideanmetsästäjistä osa päätyy sunkin blogiin. Mitä enemmän uusia lukijoita, sen parempi, eikö?

 

Ennen kuin mennään tämän artikkelin varsinaisiin aiheisiin eli:

  • Koska joulusesongin hyödyntäminen kannattaa aloittaa?
  • Miten selviät joulukaudesta kirjoittamatta yhtä ainutta uutta postausta, mutta jakamalla silti omaa tuoretta sisältöäsi kaikissa kanavissasi – myös blogissa?
  • Mitä iloa Google Analyticsista on joulun alla?
  • Miten blogijoulukalenteri tehdään oikein ja miksi se ei välttämättä ole edes hyvä idea?

niin kerrottakoon, että minä olen jouluihminen! Niinku isolla jiillä. Rakastan joulua, lokakuusta tapaninpäivään hengitän joulua. Ja vielä vähän pidemmällekin.

Minulla on Pinterestissä joululle omistettu taulu, josta en aio luopua, vaikkei se erityisesti sokerittoman blogini aihepiiriin liitykään. Tai ehkei se liity mitenkään, mutten luovu silti. Enkä tee siitä salaista, koska joulurakkaus kuuluu kaikille! 😀
Tästä pääset suoraan seuraamaan mun joulutaulua: Veeran Pinterestin joulutaulu.

 

Koskapa olen blogannut jo kahdeksan joulun ajan, tehnyt blogijoulukalenterin pariinkin otteeseen ja lukenut mahdollisesti tuhansia jouluaiheisia blogipostauksia, osaan sanoa sanasen jos toisenkin joulun hyödyntämisestä blogin lukijamäärien ja somekanavien seuraajamäärien kasvattamisessa.

Kaikki tekemäni blogijoulukalenterit ovat kasvatteneet blogieni seuraajamääriä 30 prosentilla – pysyvästi.
Käypä keittämässä kupponen glögiä (vuodenajasta riippumatta), ota mukava asento ja ala lukea.

 

Joulukuvio - kysy lupa ennen kuin käytät omiin tarkoituksiisi.

Marraskuu on parempi kuin joulukuu

Minulla on käytössäni monen bloggaajan kävijätiedot ja kaikissa näissä blogeissa marraskuussa lukijoita on enemmän kuin joulukuussa. Marraskuu on näissä blogeissa vuoden kaikkein vilkkain kuukausi.

Tähän on varsin yksinkertainen syy. Marraskuussa on enemmän aktiivisia lukupäiviä kuin joulukuussa. Joulu ei ole erityisen vilkkaan blogiliikenteen aikaa, päin vastoin. Joulun jälkeen eivät jouluaiheiset blogipostaukset myöskään juuri lukijoita enää kiinnosta, joten kaikki hyöty on otettava irti ennen joulua. Ilon irti ottaminen kannattaa aloittaa jo marraskuussa, kun käytössä on monta monituista päivää koukuttaa uusia lukijoita mukaan seuraajiksi.

Marraskuun mahti koskee muuten kaikkia bloggaajia, vaikket kirjoittaisi sanaakaan joulusta ikinä, on marraskuussa edelleen enemmän aktiviteettia, ota ilo irti tästä runsaasta liikenteestä ja anna aihetta vierailla blogissasi toistekin.

Sun ei tarvitse alkaa tuottamaan uutta vuodenaikaan sopivaa sisältöä vaan voit aivan hyvin hyödyntää aikaisempien vuosien postauksia.

 

Joulukuvio - kysy lupa ennen kuin käytät omiin tarkoituksiisi.

Lisää lukijoita ilman uusia postauksia

Mitäs jos sanoisin, että sinun ei tarvitse välttämättä kirjoittaa yhtään riviä mitään uutta koko marras-joulukuussa, mutta voit silti jakaa sisältöä joka ikinen päivä, myös blogissasi?

Kuulostaa melkein uskomattomalta, mutta on ihan niinkin yksinkertaista kuin että kierrätä vanhoja postauksia.

Syitä vanhojen postausten kierrättämiselle, myös joulun ajan ulkopuolella:

  • Google tykkää, kun blogissa tapahtuu koko ajan.
  • Lukijat kiittävät kun jaat heille koko ajan toinen toistaan ihanampia jouluideoita.
  • Google Analytics sanoo kiling sellaista tahtia ettet meinaa perässä pysyä! (Siis niin kuin kassakone, mutta se kilauttaa sisään lukijoita eikä rahaa. Ja jos myyt jotain blogisi avulla, niin kuulet ihan varmasti myös sitä kassakoneen kilinää.)

Jos olet kirjoittanut blogia vähintään jo yhden joulun ajan, löytyy blogistasi satavarmasti upeaa sisältöä, jota ei kannata jättää blogin uumeniin ummehtumaan ja yrittää samalla kuumeisesti tuottaa uutta sisältöä, kun vanhakin olisi ihan hyvin edelleen käyttökelpoista.

Käy siis aikaisempien vuosien postauksesi läpi marras- ja joulukuilta. Tee kierrätettävistä postauksista lista Exceliin tai Google Sheetsiin.

Vanhan, mutta edelleen käyttökelpoisen postauksen tunnusmerkit:

  • postauksen sisältö on edelleen ajankohtaista (ajatonta)
  • pystyt toteuttamaan postauksen tarvittaessa uudestaan
  • postaus sopii edelleen blogisi aiheeseen

Upeat kuvat, soljuva sisältö tai valtaisat lukijamäärät eivät ole kriteereitä, joiden perusteella kannattaa näitä kierrätettäviä postauksia valita, voit nyt tehdä niistä timanttisia jos ne eivät sitä jostain syystä jo olisi:

  • Kuvat voi aina ottaa uusiksi, tekstiä voi muokata
  • Lukijamäärät eivät välttämättä ole kiinni itse postauksen ideasta vaan mahdollisesti postauksessa on joku muu syy miksi se ei kerää käyntejä samalla tavalla kuin muut postaukset

Lukijamäärätkin tosin ovat hyödyllisiä, niistä lisää vähän myöhemmin.

Joulukuvio - kysy lupa ennen kuin käytät omiin tarkoituksiisi.

Listaa kierrätettävät postaukset

Tee postauksista kolme listaa:

  1. Postaukset, jotka eivät vaadi minkäänlaista muokkausta.
  2. Postaukset, joiden tekstiä pitää muokata
  3. Postaukset, joiden kuvat pitää päivittää.

Elämän helpottamiseksi tein valmiin listapohjan, jota säkin voit hyödyntää. Samalla saat kalenterin, johon voit aikatauluttaa marras- ja joulukuun postaukset somejakoineen.
Tilaa listapohja ja kalenteri tästä:

[convertkit form=4928374]

 

Jos sekä teksti että kuvat kaipaavat pientä ehostusta, laita postaukset viimeiseen muokattavien kuvien listaan, sillä voit päivittää tekstit yhdessä kuvien kanssa.

Valitse postauksista ne, jotka haluat ennen joulua jakaa uudestaan sekä blogissasi että blogisi sosiaalisen median kanavissa.

Ihan oikeasti voit valita yhden postauksen jokaiselle päivällä. Siis jopa kymmeniä postauksia. Vähemmälläkin toki pärjää.

Suunnittele postausaikataulu ja merkitse postauspäivät kalenteriin.

Aloita postauksista, joiden kuvat pitää päivittää. Jos kuvien päivittämisestä pääsee vaikka käsittelemällä ne uudestaan, niin voit antaa sen vielä hetken odottaa. Hoida ensin alta pois kuvat, jotka haluat ottaa uudestaan.

Mikä kuva nyt kannattaa tehdä uudestaan ja mikä ei, on tietenkin sinusta itsestäsi kiinni. Älä jää jumittamaan liikaan itsekritiikkiin. Ja muista, että nyt on tarkoitus päästä helpolla, ei tuottaa blogin koko sisältöä uudestaan.

Jos kuitenkin olet vuosien varrella vaikka harjoitellut valokuvaamista ja siinä kehittynytkin, niin ei ole mitään tolkkua olla päivittämättä vanhoja, sisällöltään (muuten) ajattomia ja timanttisia postauksia uusin kuvin.

Tässäpä esimerkiksi jouluaiheinen postaus vuosien takaa vanhasta ruokablogistani, piparinen piimäkakku. Aika mainio kakku, muistan sen vieläkin. Reseptiin tulee aina ennen joulua reippaasti liikennettä Googlesta. Eivät viivy kauaa. En tiedä johtuuko kuvasta vai siitä, että tekstissä puhutaan suolen toiminnasta. Kuvasta nyt sentään saa selvää mitä se esittää, on vaan postimerkin kokoinen, mutta voi hyvänen aika sentään!

Jos elät vielä loka- tai marraskuuta, on päivänvaloa jäljellä varsinkin aurinkoisina päivinä ihan kivasti. Mitä lähemmäs joulua mennään, sen pimeämpää on.

Ruokabloggaajalla harvemmin on (toivottavasti) pipareita jemmassa viime vuodelta, mutta esim. sisustusbloggaajalla saattaa löytyä osaset aiempien ideoiden toteutukseen tai diy-bloggaajalla voi olla se itse tehty joulukalenteri vielä tallessa tai muutama ylimääräinen kappale aiempien vuosien joulukortteja.

Huomaathan, että kuvien vaihtaminen postauksessa vaikuttaa Pinterest-jakoihin mikäli sinulla on jakomäärät postauksessa näkyville.

Toteuta siis postauksesi kuvat tarvittaessa uudestaan.

Käytä tilaisuus hyväksesi nimetä kuvat postausta varten oikein ja lisää niihin vaihtoehtoiset tekstit.

Samalla kun lataat postauksiin uudet kuvat, käsittele myös niiden tekstit alla olevan mukaisesti.

Lisää aiheesta: Hyödynnä vanhat blogipostaukset

[convertkit form=4928374]

Joulukuvio - kysy lupa ennen kuin käytät omiin tarkoituksiisi.

Siirry seuraavaksi postauksiin, joiden tekstit kaipaavat viilaamista.

Oman kokemukseni mukaan sellaista postausta ei olekaan, jonka teksteihin ei voisi tehdä pieniä lisäyksiä ja parannuksia.

Ihan vähintään linkkejä muihin postauksiin voi aina lisätä tai muuttaa.

Kiinnitä huomiota näihin:

  • Ajattomuus.
    Varmista, että postauksesi ei ole sidottu mihinkään tiettyy asiaan tai tapahtumaan. Jos kerrot postauksessa tehneesi jotain eilen, poista se kohta.
    Jos sulla on blogissa vanhoja joulukalenteripostauksia, poista niistä luukkunumerot ja vastaavat, jotka viittaavat niiden olevan menneisyydestä.
  • Otsikointi.
    Onko otsikointi selkeää ja lukijoita houkuttelevaa? Otsikko saisi sisältää myös hakusanan, jolla aiheeseen liittyviä sivustoja joku saattaisi Googlella hakea. Muuta otsikot, poista niistäkin mahdolliset joulukalenterimerkinnät ja muut epäkiinnostavat osiot. HUOM. Älä mene muuttamaan URLeja, ellet osaa uudelleenohjata niitä.
  • Ingressi.
    Varmista, että kaikki postaukset alkavat parilla selkeällä lauseella, jotka tiivistävät postauksen sisällön. Ingressi on postaustekstin tärkein yksittäinen osio, sen pitää olla informatiivinen ja houkutella lukemaan. Jos postauksesi ensimmäisen lauseet kertovat, että eilen heräsit aikaisin tai tänään teki mieli makoilla sohvalla, niin tee nyt äkkiä joku korjausliike.
  • Sisällön selkeys.
    Onhan postauksessa tarpeeksi valkoista tilaa? Eli kappaleesi ovat lyhyitä ja teksti helppolukuista. Lisää väliotsikoita ja listoja. Ja kuvia. Varmista, että mahdolliset ohjeet ovat selkeitä ja helposti hahmotettavia, eikä postauksessa ole läjäpäin kirjoitusvirheitä.
  • Linkit toisiin postauksiin.
    Lisää joka postaukseen linkki vähintään yhteen toiseen blogisi postaukseen. Valitse postauksia, joiden aiheet liittyvät toisiinsa.

Kirjoita vaikka koko postaus uudestaan jos siltä tuntuu.

Jaa mihin tämä kaikki muokkaaminen sitten vaikuttaa?

Ainakin lukijan lukukokemukseen. Parempi postaus = tyytyväisemmät lukijat = enemmän lukijoita.

Vaikkei kaikki postaukset kaipaisikaan minkäänlaista hiomista, tarkista kuitenkin vielä kertaalleen, että hakukuvaukset ovat kunnossa.

Lue: Hakukuvaus Bloggerissa

Ohjeet saattavat kuulostaa äkkiseltään raskailta ja homma suuritöiseltä, mutta se tuskin sitä on. Vanhojen postausten päivittämiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa, vaikka ottaisit kuvat uusiksi, kuin mitä menisi uuden sisällön tuottamiseen.

Joulukuvio - kysy lupa ennen kuin käytät omiin tarkoituksiisi.

Vanhojen postausten muuttaminen uusiksi postauksiksi

Kun olet päivittänyt vanhojen postausten sisällön, julkaise ne blogissasi uudestaan. Kyllä. Luit oikein. Muuta julkaisuajankohtaa ja paina päivitä. Tittirii, blogissasi on uusi upea postaus. Jaa postaukset normaalisti somekanavissasi.

Huom.! Älä ikinä muuta kertaalleen julkaistun postauksen urlia, jos et osaa ohjata sitä uudelleen.

Vanhojen postausten jakamisen yhteydessä ei ole mitään syytä tehdä numeroa siitä, että ne ovat jotain arkistojen aarteita.

Ensinnäkin, ikivihreän postauksen ei tulisi koskaan olla mitään arkistokamaa.

Toisekseen, mitä se lukija sillä tiedolla tekee, että postaus on julkaistu ekan kerran (mahdollisesti hieman erilaisena) neljä vuotta sitten?
Vai ajattelitko, että lukijat muistavat, että tämänhän se postasi jo neljä vuotta sitten? Muistitko itse?

Jos postauksessa on kommentteja, on niiden päivämäärät menneisyydessä, mutta sillä nyt ei ole merkitystä niin mihinkään suuntaan.

Tällainen vanhojen postausten kierrätys ei suinkaan koske vain joulua. Voit ihan jatkuvasti julkaista vanhaa sisältöäsi uudestaan.

Luin bloggaajasta, joka jakoi puolen vuoden ajan vain vanhaa timantiksi hiottua sisältöä ja kasvatti lukijamääränsä nelinkertaisiksi.

Enkä nyt missään nimessä väitä, että uutta sisältöä ei kannata tuottaa. Kyllä kannattaa. Mutta vanhempaa sisältöä ei saa unohtaa blogin uumeniin odottamaan, että joku siihen löytää hakukoneesta. Varmasti löytääkin, mutta sun tehtävä on pitää huolta, että hakijat löytävät jotain vastustamattoman hyvää eikä pökälepiimäkakkua.

Joulukuvio - kysy lupa ennen kuin käytät omiin tarkoituksiisi.

Tarkkaile Google Analyticsia viikoittain marras-joulukuussa

Vaikka kävijätietojen jatkuvassa toljottamisessa ei noin normaalisti olekaan mitään järkeä, niin marras-joulukuussa kannattaa tilastot vilkaista viikoittain.
Käy katsomassa mitkä ovat blogisi sillä hetkellä suosituimmat postaukset kautta aikojen. Nosta suosituimmat sivupalkkiin kuvien kera ja tee niihin linkkejä muista postauksista.

Ja mikä tärkeintä, lisää näihin suosituimpiin postauksiin linkkejä muihin sopiviin postauksiin.

Näillä kaikkien aikojen suosituimmilla ei välttämättä ole mitään tekemistä joulun kanssa eikä kesäpostausten mainostaminen joulukuussa nyt muutenkaan ole se fiksuin teko, mutta valitse sieltä ne, jotka sopivat vuodenaikaan, ja tuo ne isosti esille.

Katso myös mitkä ovat suosituimpia postauksiasi viimeisen 30 päivän ajalta. Tämä saattaa vaihdella viikoittain varsinkin kiihkeinä sesonkeina, kun blogiisi tulee tavallista enemmän liikennettä hakukoneiden kautta.

Nosta näitäkin postauksia etusivullasi.

Joulukuvio - kysy lupa ennen kuin käytät omiin tarkoituksiisi.

Tee blogijoulukalenteri oikein

Olen toteuttanut blogijoulukalenterin pariin otteeseen. Homma on raskas, mutta myöskin palkitseva, uusia lukijoita tulee varmasti.

Silti (tai ehkä juuri siksi) olen sitä mieltä, että joulukalenteri ei ehkä ole hyvä ajatus.

Tässä ovat syyt miksi blogijoulukalenteri ei välttämättä ole hyvä idea:

  • Postauksista tulee aikaan sidottuja. Luukku sitä ja luukku tätä. Kaikki postaukset saavat herkästi visuaalisesti jouluisen ilmeen, vaikka niiden aiheet toimisivat muinakin ajankohtina kuin joulun alla.
  • Joulukalenterin tekeminen vie aikaa. Jos et aloita lokakuussa ja tee kaikkia postauksia valmiiksi joulukuun alkuun menneessä, olet todennäköisesti pulassa. Toki tämä riippuu paljolti myös blogin aiheesta.
  • Stressitaso on pilvissä. Itelleni joulukalenterit ovat tuottaneet unettomia öitä ja ahdistusta suorastaan, kun kaikki postaukset eivät ole olleet valmiina (ja ajastettuina kaikkine somejakoineen) ajoissa etukäteen.
  • Et nauti joulusta. Etkä nauti niistä ihanista joulukuun illoista, jolloin käperrytään villapeiton alle glögimuki kädessä, kynttilän valossa napostelemaan jotain ihanaa pientä uutta herkkua. Sen sijaan naputat seuraavan päivän luukkua ja mietit missä ihmeen välissä teet ensi viikon luukut. Paria päivää ennen joulua toivot jo, että koko joulu olisi äkkiä ohi.

Onnistuakseen blogijoulukalenteri vaatii hyvän ennakkosuunnittelun.

  • Aloita jo mielellään lokakuun alkupuolella päättämällä postausten aiheet ja jaa ne luukkuihin.
  • Valmistele postaukset etukäteen mahdollisimman pitkälle. Suunnittele ne paperille/muistiinpanoihin. Tarvitsetko jotain tarvikkeita tai raaka-aineita? Tarvitsetko jotain kuvia varten?
  • Suunnittele toteutuspäivät postauksille. Varsinkin jos sinun täytyy ottaa valokuvia ja ota huomioon loppuvuoden mahdollisesti pimeät olosuhteet.
  • Ajasta valmiit postaukset julkistumaan oikeina päivinä oikeisiin aikoihin. Ajasta samalla näiden postausten kaikki somejaot.
  • Pyri siihen, että joulukuun ensimmäisenä päivänä joka ikinen postaus on valmiina ja ajastettuna.
  • Aloita postausten toteuttaminen jouluaatosta, älä ensimmäisestä päivästä. Näin vältät ahdistavan sisällöntuotantojuoksun kohti joulua.

Ku ite tekee -blogissa joulukalenteri on toteutettu useina vuosina vieraspostauksin. Minna kutsuu joulukalenterin luukkuja tuottamaan sekä muita bloggaajia että lukijoitaan. Tulokset olivat viime vuonna huikeita: joulukuussa blogissa vieraili tuplasti enemmän lukijoita aiempaan verrattuna. Pysyvästi lukijamäärät kasvoivat joulukalenterin ansiosta 65 %.

Vieraspostaukset vapauttavat bloggaajan aikaa, kun sisällöntuotannosta vastaavat muutkin. Postauksia myös jaetaan valtavasti sosiaalisessa mediassa, kun postauksen sisällön tuottanut vierailija mitä todennäköisimmin osallistuu jakamiseen varsin innokkaasti.

Tällaisessa toteutuksessa on tosin riskinsä. Et voi etukäteen tietää sen enempää tekstin kuin kuvien laadusta. Sovi siis etukäteen osallistujien kanssa, että sinulla on oikeus oikolukea ja muokata tekstiä ja lisätä siihen muotoilut sekä käsitellä kuvat.

Joulukalenterin voi toteuttaa myös yhdessä useamman bloggaajan kanssa niin, että kaikille osuu vain muutama luukku omaan blogiin, mutta koko ryhmä osallistuu sisällön jakamiseen.

Joulun mentyä ohi tarkastele nämä joulukalenteripostaukset läpi. Poista niistä merkinnät luukuista ja viittaukset kalenteriin tekstistä. Jos käytät postauksiin ne joulukalenteriksi yksilöivää tunnistetta tai kategoriaa, pystyt viittaamaan koko kalenteriin myöhemminkin tätä kautta. En jaksa uskoa, että ketään kiinnostaa, että just nimenomaan missä luukussa ja minä vuonna se himmeli nyt olikaan.

Joulukuvio - kysy lupa ennen kuin käytät omiin tarkoituksiisi.

Kerrataan:

  1. Ota ilo irti joulunajasta blogisi lukijamäärän kasvattamiseksi. Aloita jo marraskuussa.
  2. Päivitä vanhat postauksesi timanttisiksi ja julkaise ne uudestaan. Tee tätä myös muina aikoina kuin jouluna.
  3. Seuraa tiiviisti suosituinta sisältöäsi ja nosta sitä aktiivisesti ja näkyvästi esiin blogissasi. Lisää suosittuihin postauksiin linkkejä muuhun sisältöösi.
  4. Älä tee blogijoulukalenteria.
  5. Jos kuitenkin teet blogijoulukalenterin, pidä huolta, että se on ajoissa valmis ja ajastettu. Tai toteuta kalenteri yhdessä muiden kanssa, jolloin koko taakka ei ole vain sinun harteillasi.

Tähän loppuun vielä muistuttaisin, että jaathan sosiaalisessa mediassa myös muuta kuin omaa sisältöäsi, joulukuussakin.
Millaisia kokemuksia sulla on bloggaajana joulusta? Kommentoi tai laita meiliä!

Seuraa blogia Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

 

Similar Posts

12 Comments

    1. Jee! Mä oon kans niin friikki, että melkeen välillä hävettää. 😀 Ihanaa joulunodotusta myös.

  1. Kiitos hyvistä ja mainiosti toteutettavista idiksistä:)
    Tein itse vuosi sitten joulukalenterin sillä periaatteeella, että arvoin joka adventtisunnuntai kosmetiikkaa sisältävän yllätyspaketin. Alkuviikosta laitoin kuvan, jossa oli piilotettuna esim. joulupallojen sekaan kosmetiikkaa ja lukijat saivat arvuutella mitä siellä mahtoi olla. Luukkuja oli siis neljä ja kivasti porukkaa virtasi blogiin ja myös jäi, yllättävän monta:) Tuotteet sain maahantuojilta ja samalla esittelin siten heidän tuotteitaan. Vinkiksi kosmebloggaajille! Joten ei tarvinnut niin paljoa stressata, ainoastaan saada ne paketit sitten postiin ja omalla kustannuksella tietty:)
    Nyt sitten olen miettinyt ihan muuta, mikäli en uuvu matkalla sen toteuttamiseen. Tuota vanhojen juttujen kaivelemista esiin ja hiomista aioin kyllä toteuttaa! Lifestyleblogi on kyllä siitä kiva, ettei tarvitse pitäytyä vain esim. siinä kosmetiikassa vaan voi tehdä kaikkea sitä mikä kiinnostaa ja kuuluu jouluun.

    1. Tosi hyvä idea tuo kilpailu kerran viikossa, ei niin stressaakaan sitten kun silloin jos pitää joka ikinen päivä jotain uutta tuottaa ja lukijat tykkää aina kilpailuista.

  2. Moi! Kuulin susta ja sun blogista ensimmäistä kertaa tänään, kun meillä oli Haaga-Heliassa blogikurssilla vierailemassa Liemessä-blogin Jenni. Olen melko vasta aloittanut oman blogini ja sain sun kirjoituksista paljon vinkkejä! 🙂 Kiitos!
    Käytätkö siis itse WordPressiä blogialustana?

    1. Moi Rosaliina! Kivaa kun löysit tänne! Mulla on kummassakin blogissa alustana WordPress ja sitä suosittelen muillekin.

  3. Ennen on tullut postailtua kaikenlaista tässä joulun alla mutta nyt ei ole mitään. yksi lahjavinkki vain. Johtuu paljon siitä, että mennään viimevuoden kaavan mukaan. Ehkä nostan joitain vanhoja postauksia esiin…Saapi nähdä.

  4. Joulukiireet tai oikeastaan kiireet on jo alkaneet, joten nämä vinkit tulevat todella tarpeeseen. Kiitos taas ja ihanaa joulun odotusta ihanainen Veera <3

  5. Minä ainakin muistan mitä oon jonkun blogista lukenut 4 vuotta sitten, jos seuraan sitä blogia aktiivisesti 😀 ehkä en ihan sanatarkkaan, mutta sisällön suurinpiirtein 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.