Onko tietokoneesi ja muiden laitteittesi tietoturva kunnossa? Lue lisää F-Secure SAFEsta.

Bloggaajan tietoturva


Onko tietokoneesi, puhelimesi sekä tablettisi tietoturva kunnossa? Lue millaisia uhkia netissä bloggaajaa vaanii ja miten suojaudut niiltä tehokkaasti. Bloggaajan on tarpeen suojautua omia laitteitaan uhkaavilta viruksista ja troijalaisilta ja muilta haittaohjelmilta, sekä samalla varmistua, että oma blogi ei toimi haittaohjelmien jakajana. Sain haastatella tätä postausta varten F-Securen tietoturva-asiantuntijaa Mikael Albrechtia, joten lue eteenpäin ja poimi parhaat turvavinkit. F-Secure tarjoaa SAFEn lukijoilleni veloituksetta neljäksi kuukaudeksi.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä F-Securen, Blogiringin ja Indiedaysin kanssa.

Onko tietokoneesi ja muiden laitteittesi tietoturva kunnossa? Lue lisää F-Secure SAFEsta.

Itse en ole viime vuosina kovin monasti pohdiskellut viruksentorjuntaa, vaikka syytä olisi varmasti ollut. Olen tuudittautuneet yleisesti valloillaan olevaan uskomukseen, että iOS käyttäjät ovat haittaohjelmien ulottumattomissa. Vaikken ihan väärässä täällä suloisessa pumpulissani olekaan ollut, niin kaikki laitteet käyttöliittymästä riippumatta kannattaa suojata kunnolla. iOS-laitteet, siinä missä kyllä muutkin ovat, kehittyneet valtavasti ja suojauksen perustaso on hyvä. Samalla kun laitteet ovat kehittyneet, ovat haittaohjelmat kulkeneet samaa polkua ja ovat entistä ovelampia ja hankalampia.

Tietoturva on kuin hyvä vakuutus

Haittaohjelmien torjunta on vähän kuin vakuutus, sitä ei oikeen edes tajua tarvitsevansa ennenkin vahinko tapahtuu. Niinpä kannattaa panostaa muutama kymppi tietoturvaan nyt, kuin satoja ja taas satoja euroja saastuneen laitteen siivoamiseen tai uuden laitteen ostamiseen. Sitä paitsi F-Securen SAFEN saa nyt neljäksi kuukaudeksi käyttöönsä ihan ilmaiseksi.

 

Haittaohjelma voi kaapata blogisi ja käyttää sitä levittäytymiseen, tietämättäsi

Haittaohjelma voi “kaapata” blogisi ja käyttää sitä levittäytyminen. Aika kamala ajatus, että mun blogi saastuttaisi lukijoiden koneita. Mutta ihan minun tietämättäni tämä voi olla mahdollista. F-Securen Mikael Albrecht kertoo mahdollisesta turvariskistä näin:

“Tärkein uhkakuva, jota vastaan SAFE suojaa, on ehkä blogin kaappaaminen hyökkääjän käyttöön. Se voisi tapahtua jos salasana vuotaa vääriin käsiin joko salasanan kalastussivun tai tietokoneeseen upotetun vakoiluohjelman kautta. SAFE estää vakoiluohjelmat tehokkaasti ja pyrkii myös estämään tunnetut haitalliset nettisivut. Hyökkääjä voi hyödyntää kaapattua blogia esimerkiksi propagandan tai haittaohjelmien levittämiseen. Jälkimmäinen skenaario voi toimia salakavalasti ilman että blogin omistaja välttämättä huomaa sitä.”

Onko tietokoneesi ja muiden laitteittesi tietoturva kunnossa? Lue lisää F-Secure SAFEsta.

Suojaa kuvat ja muu blogisisältö

Monelle bloggaajalla arvokkain sisältö on blogin kuvat. Kuvat ylipäätään kannattaa säilyttää ulkosilla kovalevyillä ja tallentaa pilvipalveluihin. Itse tallennan kuvia kumpiinkin, muutaman kerran kuvia menettäneenä en aio enää ottaa sitä riskiä, että yks kaks kuvia ei enää olekaan. Aiemmin kuvani on tuhoutuneet rikkoutuneen kovalevyn mukana, mutta mikäli sulla on ulkoinen kovalevy kytkettynä koko ajan koneeseen kiinni ja joudut haittaohjelman hyökkäyksen kohteeksi, on varsin mahdollista, että ohjelma ottaa kovalevytilan haltuun ja tuhoaa sen sisällön tai alkaa kiristää sinua, jotta saat levyn tiedostot takaisin. Tämä koskee kaikkia koneeseen kytkettyjä ulkoisia levyjä, olivat ne koneessasi kiinni ihan fyysisesti johdolla tai langattomasti verkon yli.

En myöskään säilyttäisi muuta blogin sisältöä pelkästään blogin artikkeleissa. Kirjoitan nykyään kaikki postaukseni blogista erillisessä tekstieditorissa ja tallennan ne pilvipalveluun.

F-Secure SAFE suojaa laitteitasi

F-Secure SAFE pitää koneesi, padisi ja puhelimesi hyvässä turvassa kaikilta yllä kuvailluita uhkilta. Lisäksi se tekee verkkopankin käyttämisen ja nettiostokset huomattavasti turvallisemmiksi kuin niissä ilman suojausta huseeraaminen on. SAFE pitää luottokorttitietosi ja henkilökohtaiset tietosi suojassa kun shoppailet verkossa.

Shoppailun lisäksi mulla on tapana ladata netistä monenlaista. Samaan tapaan kuin minäkin tarjoan melkein joka postauksen yhteydessä jonkin ladattavan tiedoston, lataan niitä netistä itse valtavasti eri bloggaajilta. Tällaisessa lataamisesta piilee aina riski, luotettavinkaan taho ei välttämättä olekaan luotettava, ellet ole itse pitänyt turvallisuudestasi huolta.

SAFEssa on lapsilukko eli voit rajata lastesi laitteiden käyttöä asettamalla selailulle ja pelaamiselle aikarajoja tai rajata näytettävää sisältöä. Ominaisuus toimii näppärästi myös aikuisille, sulje itsesi ulos netistä niiksi ajoiksi kun pitäisi saada jotain hommia, kuten vaikka uusia blogipostauksia kirjoitettua!

Olis kiva kuulla millaisia kokemuksia sulla on tietoturvasta tai mitä tapahtui kun suojaukset eivät ole olleet kunnossa. Kirjoita siis kommenttilootaan omat kokemuksesi ja muista osallistua arvontaan.

Ja hei, minä ja Frank the Gorilla ollaan tehty paluu sohvalle ja pohditaan yhdessä tuumin, mitkä meistä on kolme pahinta tietoturvauhkaa bloggajalle. Katso video ja kommentoi ootko samaa mieltä.

Onko tietokoneesi ja muiden laitteittesi tietoturva kunnossa? Lue lisää F-Secure SAFEsta.

Hanki F-Secure SAFE 4 kuukaudeksi ilmaiseksi

SAFE on superhelppoa asentaa, hae sovellus laitteeseesi sovelluskaupasta ja netistä, asenna ja luo käyttäjätili. Siinäpä se.

F-Secure tarjoaa kaikille lukijoilleni 4 kuukautta SAFEa täysin ilmaiseksi ilman sitoumuksia, klikkaa tästä ja tilaa oma kokeilujaksosi.

SAFE on todella helppoa asentaa. Ohjelma löytyy sovelluskaupoista ja toimii oikeastaan kaikkein käyttöjärjestelmien kanssa. Ei siis väliä onko sulla PC, Mac vai Android vai mikä, saat SAFEN asennettua jopa viidelle laitteelle samalla aktivointikoodilla. Saat koodin ostaessasi suojaohjelman. Voit suojata SAFElla jopa viisi laitetta.

Seuraa Facebookissa ja Instagramissa. Ja muista tilata neljän kuukauden ilmainen kokeiluaika.

Blogirinki - Suomen johtava blogimedia
Yhteistyössä F-Secure

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.