Lisää blogisi sivupalkkiin someikonit. Et tarvitse kuvapalvelinta tai minkäänlaisia koodaustaitoja.
|

Someikonien lisääminen blogiin

Tämä on ohje someikoninen lisäämiseksi blogin sivupalkiin bloggerissa. Et tarvitse palvelintilaa kuville Photobucketista tai muualtakaan, etkä hitustakaan koodaustaitoja. Jos osaat kopioida ja liittää, osaat myös tämän.

Lisää blogisi sivupalkkiin someikonit. Et tarvitse kuvapalvelinta tai minkäänlaisia koodaustaitoja.

Tarvitse someikonit, jotka haluat blogiisi lisätä. Niitä löytyy netistä pilvin pimein ihan ilmaiseksi. Googlaa ’free social media icons’. Jos mielessäni on tietyn väriset kuvakkeet, googlaa ’free pink social media icons’, vaihda pink siihen sävyyn missä haluat kuvat blogiisi. Lataa sopivat kuvat ja tallenna niistä tarvitsemasi vaikka tietokoneesi työpöydälle, jotta löydät ne helposti.

Someikonit blogiin helposti

 1.  Avaa Bloggerissa tekstieditori, ihan kuin uutta postausta alkaisit tekemään.
 2. Otsikoi tämä uusi teksti selkeästi ÄLÄ JULKAISE, ÄLÄ POISTA. Tätä ei siis koskaan julkaista, vaan tallennetaan luonnokseksi ja jos poistat postauksen, niin kuvat katoavat.
 3. Valitse tekstieditorin vasemmasta ylälaidasta html. Älä säikähdä, mitään ei koodata, kuva vaan lisätään tässä näkymässä. Luo-näkymässä lisättyyn kuvaan kirjoittuu suoraan koodia, jota emme tähän kuvaan nyt halua mukaan.
 4. Lisää kuva ihan kuin lisäisit postaukseen kuvan. Eli hae koneeltasi someikoni ja lisää. Lisää kaikki tarvittavat ikonit.
 5. Palaa luo-näkymään. Klikkaa kutakin ikonia ja lisää niihin oikeat linkit somekanaviisi.
 6. Aktivoi kuvat, eli maalaa hiirellä tai valitse ctrl(pc)/cmd(mac) A, eli valitse kaikki. Keskitä valinta, eli sieltä tekstieditorin työkaluista valitset sen, joka tasaisi tekstin keskelle.
 7. Tallenna luonnokseksi tässä vaiheessa. Muista, että tätä postausta ei ikinä koskaan julkaista.
 8. Palaa html-näkymään. Valitse koko koodi siitä ja kopioi se.
 9. Mene ulkoasuun ja lisää gadget, valitse html/javascript -gadget. Otsikoi sopivasti ja liitä kopioimasi koodi sisällöksi.
 10. Tallenna. Nyt näkyvät kuvakkeet eli ikonit sivupalkissasi. Tarkista vielä, että kuvakkeet johtavat oikeisiin osoitteisiin. Voit muokata osoitteita suoraan html-näkymässä tekstieditorissa. Muista kopioida koodi uudestaan gadgettiin, mikäli muutat sitä.

WordPressissä (.org) someikonit hoituvat vieläkin helpommin vimpaimien, widgettien, kautta lisäosalla, pluginilla. Minulla on käytössä Simple Social Icons.

Heräsikö kysymyksiä tai ajatuksia? Jätä kommentti!

Jos postauksesta oli sinulle hyötyä, niin jaa se muillekin.

 

Similar Posts

9 Comments

 1. Aivan älyttömän simppeli vinkki ja opastus, kiitos! Olen tuskaillut asian kanssa jo viikkoja ja luovuttanutkin kun en saanut hommaa toimimaan. Miten kuvakkeiden väliin saisi helpoiten lisättyä enemmän tyhjää/väliä?

 2. Kiitos tuhannesti! Tein ikonit itse, eikä ollut kovin iso työ ja sain juuri sellaiset kuin halusin 🙂

 3. Jostain syystä en saa tätä ohjetta toimimaan, Kohta 4. En saa kuvaa lisättyä html:ssä. Ja kohta 5. mihin ne linkit lisätään?

 4. Terve ja kiitos hyvästä ohjeesta. Sain ikonit toimimaan, mutta ne näkyvät jäätävän kokoisina blogissani koneella sekä mobiilissa, mikähän meni vikaan?
  http://www.merimallorca.com
  Kokeilin ladata ikonit kahdelta eri taholta, nämä ovat kooltaan 50 px, ekat 64 px, sama lopputulos. Toivottavasti tämän saisi fiksattua. Ohje on muuten tosi selkeä ja helppo, kiitos vielä kerran.

 5. Kiitos selkeistä ohjeista! Ne toimivat erittäin hyvin ja sain lisättyä somelinkit omaankin blogiini!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.