Älä pelkää seuraajien menettämistä sosiaalisessa mediassa.

Seuraajien menettämisen pelko on täysin turhaa

Tuleeko sulle joka kerta vähän paha mieli kun huomaat, että joku on lakannut seuraamasta sua? Ihan turhaan, taustalla ei ole mitään henkilökohtaista, josta kannattaisi murehtia, päin vastoin. Oleellista on seuraajien laatu, ei niiden määrä.

Älä pelkää seuraajien menettämistä sosiaalisessa mediassa.

 

Älä pelkää turhaan

Törmäsin Facebook-ryhmässä keskusteluun, jossa pohdittiin kuinka usein sosiaaliseen mediaan tulisi postata. Osa keskustelijoista kertoi, että he eivät oikein uskalla postata niin usein kuin haluaisivat, etteivät ärsyttäisi ketään.
Postaustahti ei ole kuitenkaan kiinni siitä kuinka paljon tulee seuraajia ja vielä vähemmän paljon niitä menee, vaan se on kiinni siitä paljon (oikeanlaisia) ihmisiä tavoitetaan.

Ensinnäkin, muuttoliikkeelle ei yksinkertaisesti mahda mitään, mitä enemmän seuraajia, sitä suurempaa on liikennekin. Ja toisekseen, ei tarvitsekaan mahtaa. Kannattaa keskittyä kasvuun ja niihin seuraajiin, jotka tulevat jäädäkseen, eikä tuijotella lähtijöiden määriä.

Poistuvat seuraajat eivät nimittäin lähde kävelemään siksi, että olisit postannut jotain heitä henkilökohtaisesti loukkaavaa, jotain niin kamalan ärsyttävää, että he äänestävät jaloillaan.
(Tähän on kyllä poikkeuksiakin toki, omalla Facebook-sivullani on käynyt kato kaksi kertaa juuri siksi, että olen ärsyttänyt. Ekalla kerralla arvostelin Kari Aihisen pastankeittotaitoja ja toisella kerralla kerroin mielipiteitäni aikuisten maidon juonnista. Kummallakin kerralla ymmärsin kyllä jo ennen postaamista, että nyt provosoin ja sillä on seurauksia.)

Tuskin kukaan myöskään lakkaa seuraamasta loukatakseen sinua henkilökohtaisesti, tiedätkö edes keitä ne poistuvat seuraajat ovat?
Seuraamasta lakataan, koska sisältö ei kiinnosta. Ja koska eri ihmiset ovat kiinnostuneita kovin erilaisista asioista, on tästä turha ottaa minkäänlaisia paineita. Keskity niihin, jotka edelleen seuraavat ja ovat kiinnostuneita blogistasi ja sisällöstäsi. Tuota ja postaa sellaista sisältöä, joka kiinnostaa sitä sinun kohderyhmääsi, niitä oikeanlaisia ihmisiä. Ole oma itsesi, äläkä ala himmailla, koska joku ei ehkä tykkääkään.

Esimerkkejä:

  1. Vegaaniblogisi Facebook-sivulla on arvonta, voi voittaa huippuluokan tehosekoittimen. Tykkääjiä tulee lisää ovista ja ikkunoista, kaikki haluavat voittaa tehosekoittimen. Kilpailu päättyy, postaat samanlaista sisältöä ihan samalla tavalla kuin ennenkin, mutta kuinka ollakaan, seuraajia sen kun vaan lähtee. Näitä seuraajia ei kiinnosta mikään vegaaninen, niitä kiinnosti tehosekoitin. Joten miksi uhrata aikaa ja energiaa näiden lähtijöiden perään haikailemiseen, kun ihan varmasti kilpailun myötä sait myös aiheestasi kiinnostuneita uusia seuraajia ja lukijoita?
  2. Julkaiset Instagramissa upean kakkukuvan, joka saa valtavasti tykkäyksiä ja kommentteja, uusia seuraajia tulee useita. Parin viikon sisään seuraajia kuitenkin myös lähtee joka päivä. Nämäkään seuraajat eivät ole kiinnostuneita leivonnaisista vaan siitä, että sinä seuraisit niitä takaisin. Mutta jos heidän sisältönsä ei ole sinua kiinnostavaa, niin tuskin seuraat, joten anna niiden ihan rauhassa mennä muualle.
  3. Olet tähän mennessä kirjoittanut monen aiheen lifestyle-blogia, mutta jatkossa keskityt pelkästään puutarhanhoitoon. Lukijamäärät laskevat, kaikissa sosiaalisen median kanavissa käy kato. Ei ne lähtijät vihaa sua koska et enää kirjoita myös ruoasta, vaatteista ja sisustamisesta, niitä ei vaan niinkään kiinnosta noi perennahommelit. Kuten totesin yllä, kaikkia ei vaan kiinnosta kaikki, ja sehän on vallan ok. Keskity tavoittamaan jatkossa mahdollisimman paljon puutarhanhoidosta kiinnostuneita ja kyllä se siitä taas nopeasti kasvuksi kääntyy.

Minulla on myös yksi mentoroitava, joka otti raskaasti joka ikisen poistuneen seuraajan Facebookissa. Hänen tavoitteensa oli päästä pysyvästi yli kahdentuhannen seuraajan. Selkeä tavoite ja varsin helposti saavutettavissa, varsinkin kun seuraajamäärä häilyi tavoitteen kummallakin puolella. Taktiikka tavoitteeseen pääsemiseksi oli vaan perin kummallinen: olla tekemättä mitään koska aina kun hän postasi jotain uutta, joku lakkasi seuraamasta.

Sosiaalisessa mediassa ei kasva jättämällä postaamatta, se on surkee suunnitelma. Jos postaat aiheellesi ja tyylillesi uskollisena, voit aivan huoletta postata useita kertoja päivässä, myös sinne Facebookiin. Jos joku poistuu liian tiheästä julkaisutahdistasi johtuen, ei hän alunperinkään ollut kiinnostunut sisällöstäsi, eikä kokenut sitä häntä hyödyttävänä.

Keskity niihin, joita sisältösi kiinnostaa, palvele heitä ja hae kasvua heistä.

 

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.