Kolme tapaa erottua paremmin sosiaalisessa mediassa

Näin blogisi löytyy helposti sosiaalisesta mediasta

Blogille kannattaa ehdottomasti perustaa tilit sosiaaliseen mediaan kaikkiin niihin kanaviin, jotka tuntuvat luontevilta ja joissa mielelläsi toimit muutenkin. Ihan joka paikassa ei ole mikään pakko huseerata, mutta kaikissa niissä kanavissa, joissa blogillasi tili on, pitää säilyttää tietty yhdenmukaisuus. Blogin tilien pitää olla seuraajille helposti löydettävissä ja tunnistettavissa.

Monilla ei ole erikseen blogille tilejä, ei mullakaan, mutta todennäköisesti kaikki haluaa kuitenkin blogin lukijoiden seuraavan myös muualla sosiaalisessa mediassa ja toisin päin, että uudet seuraajat siirtyisivät blogiin lukijoiksi.

Näillä kolmella yksinkertaisella vinkillä parannat blogisi näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja saat lisää seuraajia ja lukijoita.

Kolme tapaa erottua paremmin sosiaalisessa mediassa

1. Käyttäjänimi

Nimeä profiilisi joka paikassa samalla tavalla. Jos blogisi nimi on Kukka ja kahvikuppi, käytä sitä joka paikassa. Kukaan ei löydä blogiasi Instagramista, jos siellä olet nimellä hiksis1987, tai Twitteristä jos olet siellä vain omalla nimelläsi.

Muunmuassa Twitterissä ja Instagramissa käyttäjänimi ja oma nimi eivät ole välttämättä samat, joten voit valita käyttäjänimeksi blogisi nimen ja pitää oman nimesi minä haluat. Hauissa löydyt kummallakin nimellä mutta käyttäjänimesi näkyy postaustesi yhteydessä tai jos sinut merkitään jonkun toisen postaukseen.

Pinterestissä taasen on reilusti tilaa nimelle, joten voit laittaa oman nimesi tai lempinimesi lisäksi myös blogisi nimen.

Nimen voi joka tilillä vaihtaa suht helposti. Muutos tulee voimaan heti ja myös vanhat seuraajasi näkevät jatkossa uuden käyttäjänimesi. Jos huolettaa, että mitä vanhat seuraajat ajattelevat, niin tee postaus, jossa kerrot tilin nimen vaihtuneen. Todennäköisesti moni seuraaja on muutoksesta iloinen, he seuraavat sinua muuallakin, mutta eivät ole ehkä aiemmin edes yhdistäneen lempinimeäsi blogisi nimeen.

Nimimuutoksen yhteydessä seuraajia varmaan katoaa jokunen, mutta ne eivät lähde siksi, että uudessa nimessä olisi jotain vikaa ja nyt ne otti sen henkilökohtaisesti, vaan siksi, että postaamasi sisältö ei kiinnosta niitä. Eli älä säkään ota henkilökohtaisesti, kaikkia ei voi millään kaikki kiinnostaa.
Kun vaihdoin blogia ja sitä myötä nimeä oikeastaan jokaisella sometililläni, oli seuraajakato melkoinen. Liikenne kääntyi aika pian toiseen suuntaan ja oli vielä vilkkaampaa, eli seuraajamäärät lopulta vain kasvoivat.

2. Profiilikuva

Käytä jokaiselle tilillä samaa profiilikuvaa. Blogista lähtien. Kuva voi olla joko oma kuvasi tai logosi. Voi se olla jotain muutakin blogisi aiheeseen liittyvää, mutta parempi olisi oma pärstä tai blogin logo. Ei mennä tähän sen syvemmin, kunhan joka tilillä on sama profiilikuva. Kuvaa ei myöskään kannata vaihtaa joka käänteessä vaan valitse yksi kelvollinen ja pitäydy siinä.

Ja tosiaan, jos blogissasi on esittelysi yhteydessä oma kuvasi, niin käytä sitä samaa kuvaa myös muualla.

Havahduin joku aika sitten siihen, että tileillä, joilla en itse niin usein vieraile, oli kuvat mitä sattuu. Löytyi pavlovaa, löytyi piparkakkuja löytyi lyhyttä polkkaa ja otsatukkaa. Mulla on ollut lyhyt tukka viimeksi kolme vuotta sitten ja otsiksestakin on yli vuosi. Eli saa sitä profiilikuvaa sen verran vaihdella, että siitä on vielä tunnistettavissa.

3. Yleisilme ja sisältö

Käytä kaikilla tileillä samaa kansikuva ja värimaailmaa. Jos blogissasi on header, käytä sitä myös muualla. Toista blogisi värimaailmaa kaikilla tileilläsi, joilla on mahdollista säätää itse ulkoasua.

Postaa blogiisi sopivaa sisältöä. On varsin paljon todennäköisempää, että seuraajiasi kiinnostaa saman tyyppinen sisältö, kuin mitä on blogissasi, kuin kaikki mahdollinen maan ja taivaan väliltä. Niin mukavaa kun olisikin jakaa kuvat lenkkipolulta, pimeät keikkanäpsyt, lapset ja marsut, niin koita kuitenkin pitäytyä aiheessasi. Lopetin Instagramissa lapset, check-init ja kaikki vähän sinne päin puhelimella otetut kuvat tuossa viimevuoden lopulla, marraskuun tietämillä. Pitäydyin ruoassa ja laadukkaissa kuvissa. Seuraajia on tullut lisää lähes 200, vaikka postaustahti harvenikin huomattavasti.

Jos tästä oli sulle hyötyä tai muuten tykkäsit, niin jaa toki Facebookissa, Twitterissä tai Pinterestissä.

Eikä sinulla ole vielä blogia tai haluatko parantaa blogiasi? Osallistu ilmaiselle verkkokurssille.

Osallistu tästä ilmaiselle verkkokurssille.

 

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Huomasin Instagramissa saman, aloin postaamaan syksyllä enemmän käsityökuvia ja seuraajien määrä kasvoi heti. Pyrin myös pitämään sen etusivun saman värisenä, eli sellaisena siistinä.

    1. Juuri näin. Mulla on aika eri sävyisiä mun kuvat aina, mutta olen suunnitellut, että postaisin erityyppisiä kuvia jossain tietyssä rytmissä, jolloin yleisilme säilyisi harmoonisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.