Lisää lukijoita blogiin Pinterestistä.

Pinterestistä uusia lukijoita

Pinterest voisi olla varsin varteenotettava liikenteen lähde blogiisi.
Pinterest on suurin liikenteen lähde hyvinvointiblogiini. Eikä se ole sitä mitenkään sattumalta ja puolivahingossa vaan suunnitelmallisuuden tulos. Ilman pientä panostusta se olisi varmaan sijalla 138, jos listalla ollenkaan.

Lisää lukijoita blogiin Pinterestistä.

Mä pidän tähän heti kärkeen saarnan ja sitten annan kaksi (tai oikeestaan kolme) vinkkiä, miten Pinterest voisi kääntyä liikenteeksi sunkin blogiin. Erityisesti jos tunnistat itsesi saarnasta ja/tai blogissasi on visuaalisesti kaunista sisältöä ja ihan supererityisesti jos myyt jotain netissä, oli se sitten tuote tai palvelu, niin tää on just sulle.

Pinterest taitaa olla tällä hetkellä mun suosikki sosiaalisen median kanavista. Pinnaaminen on ihan superkivaa ja inspiroivaa. Muihin kanaviin joutuu välillä keksimällä keksiä jotain sisältöä, ihan tämä blogi mukaan lukien. Käsi ylös se, jolla ei ole ikinä aiheet hukassa tai innostus vähissä? Pinterestissä ei ole tätä murhetta koskaan ja sieltä se into ja aiheetkin usein löytyvät.

Pinterest-saarna

Olen tässä viimeisen viikon aikana etsinyt uutta seurattavaa Pinterestistä. Vaikeaa on. Aika moni mun seuraamista blogeista sieltä kyllä hirveen kaivamisen jälkeen löytyy, mutta jos en nyt olisi ottanut tätä aivan asiakseni, niin olisin jo luovuttanut moneen kertaan.

Tässä tämä vaikeus sanallisesti havainnollistettuna:

Jos blogin (tai bloggaajan) profiilia ei löydy blogin nimellä, on aina mahdollisuus, että hakemalla saman nimisiä tauluja, löytyy se etsitty tilikin.
Jos ei löydy näinkään, niin seuraavaksi pitää siirtyä itse blogiin etsimään bloggaajan koko nimeä ja koittaa sillä.
Jos ei löydy, niin sitten voi yrittää Pinterestin ehdotuksista kattoa sopivaa profiilikuvan perusteella.

Otetaan kuvitteellinen esimerkki Veera R. – Queen of Delicious.
Etsit blogin nimellä, ei löydy.
Etsit koko nimellä, ei löydy.
Kokeilet pelkällä etunimellä, jos laittais Veera ja alkais sitten selaamaan kaikkia lisääjiä ja tihrustaisi profiilikuvia jos se sitten jo löytyisi.
Kukaan ei seuraa ketään niin innokkaasti, että jaksaisi nähdä tämän vaivan. Paitsi joku hullu stalkkeri.

Tuskin kukaan tahallaan on Pinterestiin piiloutunut, varsinkin kun lopulta näitä kaivamiani tilejä löysin, oli niissä suuressa osassa kuitenkin blogi jotenkin edustettuna. Eli kertakaikkiaan nyt profiilit kuntoon!

Lue myös: Näin blogisi löytyy helposti sosiaalisesta mediasta

Pinterest liikenteeksi blogin suuntaan

1. Ihan ensimmäiseksi laita tilisi edustuskuntoon.

Ehkä mikään ei nypi niin kuin se nasta profiilikuvana. Toiseksi eniten nyppii kun sen nastan alla ei lue mitään!

Valitse siis profiilikuva. Se voi olla blogisi logo tai oma kuvasi. Pääasia, että kaikilla sosiaalisen median tileilläsi on sama profiilikuva.
Muokkaa tilin nimeä. Mieti miten potentiaaliset seuraajasi löytävät sinut. Voit laittaa oman nimesi ja blogisi nimen molemmat.

Lisää linkki blogiisi.

Kirjota profiilikuvaus. Tietoja sinusta -kohtaan on varattu 160 merkkiä, se on saman verran kuin vanhassa kunnon tekstiviestissä. Käytä nämä merkit viisaasti. Kerro mistä blogissasi on kyse. Ihan turha kuvailla millaisia tauluja sulla siellä Pinterestissä on kun ne näkyy siinä alla kuitenkin. 😉
Perusta blogillesi oma taulu. Ja nimeä se blogisi mukaan. Ja sijoita se ensimmäiseksi tauluistasi. Pinnaa tähän tauluun aina kaikki kuvat suoraan blogistasi. Ja repinnaa ne sitten tästä taulusta muihin sopiviin tauluihisi.

2. Lisää blogiisi Pin it -nappula kuviin. Parhaiten toimii nappula, joka ilmestyy kuvaan kun sitä hiirellä osoitetaan.

Mene osoitteeseen https://developers.pinterest.com/tools/widget-builder/.
Kuvassa alla on nappulan asetukset niin kuin ne mulla on täällä blogissa. Tuolla sivulla voit tehdä myös muunlaisia nappuloita sivuillesi lisättäviksi.

pinterest

Kopio koodi ja liitä se sivustollesi mielellään ennen </body> -tägiä.
HUOM! Jos sulla on jo sivuillasi Pinterestin skripti, esimerkiksi joku vimpain sivupalkissa, niin korvaa koodi. Skriptin voi laittaa kullekin sivustolle vain kerran.

Kun blogisi lukijat voivat lisätä kuviasi helposti omiin tauluihinsa, näkyy kuvia enemmän Pinterestissä, mikä taas on sulle kotiin päin.

Kolmas vinkkini on, että älä anna sen Pinterest-tili parkasi homehtua yksinään ja hylättynä, vaan pinnaa joskus jotain muutakin kuin omia kuviasi. Selaimeen kuin selaimeen saa lisäosaksi pinnausnapin, joten ihan vähintään blogeja (ja nettiä ylipäätään) selatessasi, pinnaa kaikki kaunis tauluihisi.

Sharing is caring!

Näillä kolmella varsin yksinkertaisella keinolla takaat ainakin sen, että blogisi löytyy Pinterestistä ja sen, että oma upea sisältösi leviää Pinterestiin ja siellä myös huomataan.
Toimin mm. siskoni markkinointi-ja bisneskonsulttina ja näillä mun pikkukeinoilla ampaisi Pinterest kolmanneksi suurimmaksi liikenteen lähteeksi hänen sivuilleen. Sitä ennen liikennettä Pinterestistä oli ihan pyöreet nolla, eli ampaisi tosiaankin. Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin Pin it -nappulat hänellä jo paikallaan olikin, että aika vähäisellä vaivalla saa aika monta uutta lukijaa ja kävijää.

Tässä linkit siskoni sivuille, kuten huomaat niin suuri määrä seuraajia ei ole toimivan Pinterest-strategian edellytys.
Bilberry Woods
Bilberry Woods Pinterestissä

Lupaan jakaa jatkossakin Pinterest-vinkkejä ja saarnata sopivasti. 🙂 Musta kaikkien bloggaajien pitäisi ehdottomasti olla Pinterestissä, aktiivisesti.

Mua voi seurata Pinterestissä täällä: https://fi.pinterest.com/veerarusanen/.

Vinkki ruokabloggaajille: Liity ruokabloggaajien ryhmätauluun, laita mulle meiliä, niin lisään sut tauluun.

Osallistu tästä ilmaiselle verkkokurssille.

 

Similar Posts

5 Comments

 1. tämä oli hyvä, taas kerran.

  Minulla on kuitenkin ongelma, en enää muista mistä Pinterestin taulun kuvaa saa vaihdettua. Luojan kiitos sinne tuli se mistä saa jonkun kuvan siirrettyä eri tauluun, ihan pirun toimiva uudistus. Mutta mistä sen kansikuvan saa vaihdettua?

  1. Kiitos Veera!
   Valitse taulusta Muokkaa taulua ja sieltä saa kuvan vaihdettua.

 2. Pinterestistä on muutenkin musta kyllä vaikea hakea tyyppejä, tauluja ja yksittäisiä pinnauksia löytyy helposti. Mutta totta on myös, että ihmisillä on ihan ihme nimillä profiileja. Mä en ole onnistunut saamaan Pinterest-liikennettä – tosin kyllä omasta blogista laitankin sinne vain askartelupostaukset, joita ei kauhean usein tule. Googlesta ne vetää kyllä väkeä kuin pipoa. En tiedä, pitäisikö sitten vain härskisti pinnata uudelleen tasaiseen tahtiin? Ja pitäisikö sitten kuitenkin siivota ne tuplapinnaukset jossain vaiheessa tauluista pois?

  1. Yksityishenkilöillähän nyt voi olla siellä nimenä mitä vaan, mutta jos liikennettä haluaa, myynnistä puhumattakaan, niin tarttee kyl skarpata.
   Omia kuvia vois pinnata uudestaan parin kuukauden välein ja joskus poistella niitä aiempiakin ellei niillä ole paljoa repinnauksia. Tai ylipäätään poistaa ne kopiot, joilla on vähiten.
   Onhan sulla siellä paljon filosofiakuviakin. Ne vois olla pystykuvia ja kuvissa suoraan joku vetävä teksti.

   1. Joo, olen ollut viime aikoina vähän laiska laittamaan kuviin tekstiä 🙂 – vaikka se kyllä toimii ainakin itsellä heti. Ja kuvien muoto on hankala juttu, portaalin etusivulla kovin pystyt kuvat näyttää ihan loputtoman isoilta, blogissa pystyt vielä toimii, facebookissa menee keskitykset helposti miten sattuu… Hmmm, jos sinne postauksen loppuun laittaisikin lisäksi sen pinnattavan kuvan, niin se ei nousisi portaalin etusivulle, fb:ssä voisi kokeilla miten se asettuu ja sitten voisi sen pinnata. Opettajia Pinterestissä kyllä pyörii, eli sikäli filosofiapostaukset voisi siellä toimia – tosin pitää naamioida ne muuksi kuin filosofiaksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.