Instaramin algoritmi ei tarkoita maailmanloppua. Kaikki kuvat näkyvät edelleen, nyt vain eri järjestyksessä. Lue miten saat kuvasi näkyviin ja miten näet vain haluamiasi kuvia.

Instagramin algoritmi ja mitä se sinulle tarkoittaa

Instagramiin tulee algoritmi eli et näe kuvia enää kronologisessa järjestyksessä. Muutos on aiheuttanut valtavasti draamaa internetissä. Draamaan ei kuitenkaan ole aihetta, vaan kannattaa keskittyä olennaiseen eli omaan tekemiseen.

Instagramin algoritmi ei tarkoita maailmanloppua. Kaikki kuvat näkyvät edelleen, nyt vain eri järjestyksessä. Lue miten saat kuvasi näkyviin ja miten näet vain haluamiasi kuvia.

Instagram ilmoitti pari viikkoa sitten, että muutaman kuukauden aikana kuvien näyttäminen muuttuu. Jatkossa kuvia ei enää näytetä aikajärjestyksessä vaan ensin näytetään ne kuvat, joiden Instagram olettaa käyttäjää kiinnostavan.

Internet repesi, joukkohysteria valtasi somefeedit ja Instagram on nyt lopullisesti pilalla.

Instagram ei kuole, se vain muuttuu hieman, paranee suorastaan jos multa kysytään, ja hysteria laantuu onneksi pian. Jos jo imauduit mukaan muutosvastarintaan, niin käänny äkkiä takaisin! Mieti mitä oikeastaan vastustat? Onko sulla joku selkeä fakta osoittaa, miksi algoritmi Instagramissa on huono asia ja erityisesti miten se huonontaa oleellisesti just sun elämänlaatua?

Maailma se vaan muuttuu koko ajan, myös Instagram. Muutoksessa ei ole kyse meistä vaan heistä, Instagramista, se on hyvä pitää mielessä. Me huseeraamme heidän tarjoamallaan alustalla heidän ehdoillaan, näin toimivat kaikki maailman sovellukset.

Mitä Instagramin algoritmi muuttaa?

Nyt Instagram näyttää kunkin käyttäjän feedissä seurattavien kuvat kronologisessa järjestyksessä, eli kaikki kuvat näytetään peräjälkeen siinä järjestyksessä kun ne on Instagramiin postattu, uusin ensimmäisenä. Paitsi että ei muuten edes näytetä. Instagram näyttää 150 viimeisintä kuvaa, ei yhtään enempää. Seurattaviesi määrästä ja omasta aktiivisuudestasi riippuen et ole tähänkään mennessä nähnyt kaikkia kuvia eikä sinulle ole siihen tarjottu mahdollisuuttakaan. Instagramin mukaan käyttäjä näkee vain noin 30 % seurattaviensa kuvista.
Minä seuraan yli 400 käyttäjää ja täysin eri aikavyöhykkeellä olevien käyttäjien kuvat jäävät näkemättä. Ja aika moni näistä seurattavista on sellaisia, joiden kuvat mieluusti näkisin joka kerta kun sovelluksen avaan. Nyt joudun erikseen käymään heidän profiileissaan uusimmat kuvat nähdäkseni.

Uuden algoritmin myötä kuvien näyttäminen muuttuu. Kuvia ei enää näytetä aikajärjestyksessä vaan ensin näytetään ne, joiden Instagram olettaa sinua kiinnostavan. Missään ei ole mielestäni sanottu kuinka monta kuvaa feedissä jatkossa näytetään, joten voidaan varmaan ihan hyvillä mielin olettaa, että 150 kuvaa näkyy edelleen, nyt vain eri järjestyksessä kuin ennen. Ei kuulosta mitenkään mahdottoman kamalalta, vai?
Viimeisen päivityksen myötä muuttui jo sen verran, että kuvien postausaikoja ei enää näytetä. Kun algoritmi astuu kuvaan, et ehkä edes huomaa muutosta.

Miten Instagram sitten olettaa, mitä kukin käyttäjä haluaa nähdä? Algoritmissä ei olisi Instagramin kannalta järkeä, jos avoimesti alleviivattaisiin miten se toimii ja se todennäköisesti vielä muuttuukin koko ajan. Oletettavaa tietenkin on, että käyttäjän omalla toiminnalla on tässä suuri merkitys.

Miten saan kuvani näkyviin Instagramissa?

Olet varmaan huomannut feedissäsi kuvia, joissa pyydetään ottamaan käyttöön ilmoitukset ja ehkä itsekin postannut sellaisen kuvan? Tämähän meni oikeastaan näin, että ensin Instagram täyttyi kuvista, joissa pyydettiin ottamaan ilmoitukset käyttöön. Näitä kuvia seurasi aalto postauksia, joissa kerrottiin, että se ei kannata.
Mun näkemys on, että kehottaminen on aina kannatettavaa, mutta ilmoitusten käyttöön ottaminen ei. 😀 Tottakai seuraajia kannustetaan seuraamaan kaikin mahdollisin keinoin, mutta kuinka kauan ja kuinka paljon jaksat push-ilmoituksia puhelimessasi ennen kuin ne alkavat ärsyttää enemmän kuin se algoritmi? Niinpä.

Parhaiten saat sisältösi näkymään Instagramissa postaamalla sellaisia kuvia, joita seuraajasi haluavat nähdä. Vielä paremmin saat näkyvyyttä postaamalla sellaisia kuvia, joita mahdollisimman moni haluaa nähdä.
Mieti siis kohderyhmääsi ja mikä sitä kiinnostaa. Keskity julkaisemaan hyvälaatuisia kuvia, jotka oikeasti kiinnostavat asiakkaitasi, lukijoitasi, seuraajiasi. Postaa syitä siirtymään Instasta sivuillesi lukemaan lisää.
Koiranpentukuvat kiinnostavat varmasti monia ja houkuttavat seuraajia, mutta jos myyt polkupyöriä, niin näistä seuraajista ei ole sinulle mitään iloa ja on oikeastaan ihan sama näkevätkö he kuviasi vai eivät.
Kiinnostus kuviasi kohtaan lähtee sinusta itsestäsi, ei algoritmista.

Miten näen vain minua kiinnostavia kuvia?

Parhaiten näet sinua kiinnostavaa sisältöä seuraamalla vain sellaisia käyttäjiä, joiden kuvat sinua kiinnostavat noin lähtökohtaisesti. Ole aktiivinen ja tykkää ja kommentoi sinua kiinnostavaa sisältöä. Etsi uutta seurattavaa käyttämällä hakutoimintoa.
Tykkää vain sisällöstä, jota haluat nähdä jatkossakin, säästele ja sääntele sydämiä siis.

Lue myös: Latergramme – Instagramin ajastaminen

Heräsikö kysymyksiä? Onko lisättävää? Kommentoi ihminen hyvä!

Seuraa uudella Instagram-tilillä ja uudella Facebook-sivulla!

Similar Posts

4 Comments

  1. Kuinka montaa ihmistä oikein seuraat että tulee yli 150 kuvaa jokaisen instagramkäyntisi välillä? Kronologisen järjestyksen aikana näin joka ikisen kuvan minkä kukaan seuraamani henkilö postasi ja ne olivat joka kerta samassa järjestyksessä niin tiesi hyvin mihin asti selata seuraavalla kerralla. Nyt olen huomannut että uusi järjestys jättää joitain kuvia näyttämättä kokonaan seinällä ja minun pitäisi kaikki käyttäjät erikseen käydä tarkistamassa jos haluaisin olla varma etten missaa mitään. Myös jotkin ”tietyssä järjestyksessä” postatut kuvat tulevat väärässä järjestyksessä.

    1. Ainakin jokin asetus jossa voisi valita kronologisen aikajärjestyksen tai uuden sekajärjestyksen olisi hyvä.

    2. Seuraan kai jotain 300 käyttäjää, mutten käy Instassa kuin noin kerran päivässä. 🙂 Hevijuuserilla paukkuu tuo 150 helposti, itse en kyllä heihin lukeudu. Tykkään ja kommentoin oikeastaan aina niiden käyttäjien kuvia, joita ihan oikeesti haluankin nähdä ja mielestäni mulle kaikkien heidän kuvat kyllä aina nousee. Mutta totta on, että Insta jättää suorastaan aika suuren osan kuvista näyttämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.